Vrei sa-ti schimbi programul in care lucrezi? Gandeste-te putin inainte!

By | August 15, 2012

Sunt deja o multime de programe cu care putem sa inregistram, iar probabil, la un moment dat, apar si indoielile.
Cum stii daca programul pe care il folosesti este cel potrivit? Cum stii daca e nevoie de o schimbare?

Sunt o multime de motive, unele subiective, iar altele obiective (lipsa de informatii, miturile, “greutatea”, gen greii greilor etc). Oricum, daca m-as apuca sa dezvolt in amanunt acest subiect, probabil ca prin 2013 as termina.

Motivele pot porni de la dificultatile sau limitarile de care o persoana se loveste in momentul in care interactioneaza cu programul.

Motivele pot fi “concepute” din afara – din cauza prietenilor sau celor cunoscuti, din cauza modei, zvonurilor, publicitatii etc.

Acum vreau sa prezint doua exemple (situatii) des intalnite:

1.Ai inceput cu un program ce venea cu interfata pe care ai achizitionat-o. La inceput iti era mai mult decat suficient deoarece erai la inceput, dar cu timpul ai inceput sa acumulezi cunostinte, si evident, vrei sa treci la ceva mai mare, fie la o versiune mai complexa a programului cu care ai inceput, fie la un alt program;

2.Ai inceput cu un program simplu si potrivit pentru nivelul tau de cunostinte, dar implicandu-te tot mai mult, ti-ai dat seama ca pentru tipul de muzica sau proiectele pe care le faci, nu este cea mai ok alegere, si mai tarziu ti-ai dat seama ca programul X se muleaza cel mai bine pe stilul tau.

Acestea sunt motive bune, dar cand schimbi programul pentru ca X artist foloseste acel program, deja nu mai e un motiv bun. Sau cum am spus ceva mai sus: programul asta are publicitate maxima, e cel mai bun!

Concluzia este ca: Nu exista cel mai bun program, ci programul potrivit tie.

Tine minte, sa cunosti un program audio la perfectie, iti trebuie muuult timp. Daca schimbi des programele, niciodata nu vei domina in totalitate vreun program de muzica. Gandeste-te putin daca merita… eu zic ca nu.

Ai incredere in tine si in intuitie, nu te lua dupa publicitate sau alte prostii. Daca totusi ai prieteni care sunt in sfera asta si stii ca-ti vor “binele”, spune-le sa-ti recomande plugin-uri. Zilele astea o sa revin si cu niste plugin-uri cunoscute, dar pana atunci, nu schimbati programul cu care lucrati in prezent!

One thought on “Vrei sa-ti schimbi programul in care lucrezi? Gandeste-te putin inainte!

  1. Pingback: Care este cel mai bun program audio pentru inregistrari?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.