Top microfoane de studio? Nu cred! | Cateva modele

By | February 1, 2015

2014 a trecut, 2015 a venit. Ignorati-mi logica. Multi dintre noi cautam un top al microfoanelor, gen “microfoane studio 2014” sau, in cazul nostru “microfoane studio 2015“. Din punctul meu de vedere, aceste “topuri”, care-s niste tentative de topuri (tot din punctul meu de vedere), nu-si au rostul.

Update 22 mai 2015: 

Audio-Technica AT2020 + Popfilter Set – pret redus

Adica nu poti face un top cu microfoane de studio prin prisma (de exemplu) vanzarilor, pentru ca exista oameni fara talent, care investesc in scule, si intr-un final isi dau si ei seama ca degeaba ai scule bune, daca nu ai inclinatie. In continuare, o sa fac exact ce am facut si aici, sa recomand diferite microfoane potrivite pentru un studio.

Behringer C-1U

Behringer C1U

Poate ca Behringer nu e prea apreciat, cel putin nu in sectorul “microfoane“, dar are cateva produse de calitate prin colectia sa.

Acest MIC se poate conecta cu ajutorul unui USB, ceea ce inseamna ca nu vei avea nevoie de o interfata audio. Continui explicatia: microfonul se poate conecta direct la calculator.
La pretul pe care il are, nu asteptati minuni, dar cu o mixare buna, va poate iesi ceva decent.

Audio-Technica AT2020
Acest MIC este destul de smecher, chiar si cand e singur. Modelul AT2020 e perfect pentru un home studio, dat fiind faptul ca se poate folosi pentru a inregistra voci + instrumente. Pentru a folosi acest MIC, vei avea nevoie de o interfata audio (+ phantom power de 48v). Vezi noile interfete audio de la Focusrite.

AKG Perception 220

AKG Perception 220

AKG a fost unul dintre cele mai vandute microfoane din 2014, conform cautarilor mele. Ca-i adevarat, ca nu, AKG Perception 220 e un microfon bun.

Microfonul dispune de doua intrerupatoare, unul pentru a activa “high filter”, iar altul pentru a controla gain-ul.
Din ce am auzit, inaltele ies in evidenta atat cat trebuie.

rode nt1-a

Rode NT1-A

MIC-ul NT1-A vine intr-un pachet cu: suport, cabluri, antipop…. Acest microfon este ideal (mai avem si NT2-A, care ofera rezultate si mai bune) pentru a inregistra voci, (si) datorita faptului ca zgomotul de fond patrunde destul de greu.

SE Electronics SE2200AIIC

SE Electronics SE2200AIIC

Din ce am citit, MIC-ul de la SE Electronics are review-uri (critici) destul de bune pe forum-uri. Acest tip de MIC dispune de doua intrerupatoare si el, unul pentru “low-pass filter” si altul pentru a selecta atenuarea (lucru cu care putem controla rezultatul final al inregistrarii).

AKG C-214 ST

Aici vorbim deja de un MIC mai scump, care, probabil, este unul dintre cele mai bune microfoane pentru inregistrat voci (ma rog, daca ai buget de mai multe sute de euro, normal ca poti achizitiona unul si mai bun; eu nu ma refer la preturi de genu).

Cu foarte putin efort poti obtine o calitate foarte buna atunci cand inregistrezi, fie voci, fie instrumente.

Daca esti la inceput de drum, in muzica, nu recomand sa arunci banii pe un MIC atat de scump. Ia-ti unul ieftin, experimenteaza-te putin, iar cand consideri ca trebuie sa treci la un alt nivel, treci.

In randurile de mai sus v-am oferit cateva microfoane, cu preturi mici si mari, dar ramane la latitudinea voastra sa-l alegeti pe cel potrivit voua, doar practica e mama (sau deciziile).

Mult succes!

Poate va intereseaza si:

5 microfoane pentru un home studio (partea a doua)

3 microfoane pentru un home studio

 

3 thoughts on “Top microfoane de studio? Nu cred! | Cateva modele

  1. Pingback: Compresorul TDR Kotelnikov, de la Tokyo Dawn (despre + descarcare)

  2. Pingback: Concurs: Sunet cauta sunetist!

  3. Pingback: Top microfoane? Nu exista asa ceva!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.