Monitoarele audio de la KRK, Rokit 5

By | December 5, 2012

Monitoarelor audio li se mai spun si “monitoare de referinta” deoarece acestea trebuie sa ofere o referinta de incredere, acel ceva, adica acel ceva care sa redea un sunet cat mai fidel posibil.

Foot stand-urile de la GEWA pentru monitoarele tale audio – mai putin de 10 de euro

Partea interesanta este ca exista monitoare audio la un pret destul de ridicat, si bune, dar exista si monitoare la un pret mai scazut, cu o calitate excelenta.

In cazul de fata ma refer la KRK, o marca legendara de monitoare de studio, care ofera de ani de zile calitate la un pret corect. Monitoarele Rokit de la KRK s-au clasat ca fiind unele dintre cele mai bine vandute monitoare audio din intreaga lume.

Rokit 5 (monitoare active nearfield) este modelul despre care vreau sa vorbesc. Acesta se regaseste in destul de multe studiouri profesionale, pentru ca sunt accesibile (ca pret), versatile, de durata, si totodata o buna investitie.

Potrivit unui experiment realizat intr-o sala de clasa, cu 30 de elevi, monitoarele Rokit 5 s-au descurcat minunat, acestea oferind in conditii nefavorabile claritate chiar si de la distanta. Daca intr-un spatiu de genu monitoarele s-au descurcat bine, ganditi-va cum s-ar descurca intr-un mediu tratat acustic.

Pe amazon.com, pretul este de 150 de dolari/monitor, adica 300 de dolari/ambele, iar la noi in Romania este de aproximativ 750 de lei/monitor. Am mai discutat despre aceasta pereche de monitoare, dar asa mai pe scurt.

Sincer va spun, chiar daca nu dispun momentan de bani pentru o pereche de monitoare audio, acest model m-a facut sa ma razgandesc si sa nu mai optez pentru ceea ce voiam initial.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.