Despre conturile Soundcloud PRO (sau cum sa arunci cu banii la gunoi)

By | December 2, 2016

Din ce am citit pe alocuri, echipa Soundcloud, in loc sa fie de partea utilizatorilor, aceasta e in contra acestora, iar cand vine vorba de conturile PRO, vine vorba de aruncat cu banii la gunoi.

despre-conturile-soundcloud-pro-sau-cum-sa-arunci-cu-banii-la-gunoi

Soundcloud si copyright-ul

Daca ai un cont pe Soundcloud si urci muzica des, cu siguranta te-ai lovit de copyright (mi-aduc aminte acum, inevitabil, ca si V.D. patise cu niste piese de-a lu` Dr. Dre, la emisiunea MIC CHECK). Soundcloud s-a transformat intr-o masinarie de respingere a muzicii.

Daca obtii mai mult de doua strike-uri, deja ai incalcat politica lor. In aceasta situatie, Soundcloud iti (poate) sterge contul, fie ca e unul gratuit, fie ca e unul PRO. Cand accepti conditiile, Soundcloud specifica faptul ca, daca ei considera ca trebuie sa iti elimine contul, o fac, fara a fi obligati sa iti inapoieze banii.

[…] we will send you a copyright warning to this effect via email and you will collect a strike to your account. Any user that receives more than two of these warnings is liable to have their access to the platform terminated forthwith.

soundcloud

Pai si-atunci ce sa fac?

Un cont gratuit, asta trebuie sa faci. E pacat sa bagi bani intr-un cont PRO, iar mai apoi sa te trezesti cu el inchis si cu banii aruncati la gunoi. Pe langa asta, copyright-ul nu afecteaza doar muzica altora, ci si muzica ta. Paradoxal, unii producatori s-au trezit cu probleme de copyright atunci cand si-au urcat propria muzica, muzica de ei creata (ca doar despre asta-i vorba). Stiu, exista si exceptii, oamenii aia, care ciordele, dar nu vorbim despre ei.

Conturile gratuite sunt o optiune?

Cum spuneam si mai sus, da. Un cont normal iti permite sa urci 3 ore de muzica. Partea nasoala e ca, daca esti activ, o sa fii nevoit sa stergi piese mai vechi, ca sa poti urca piese mai noi. Eu nu spun sa nu platesti pentru contul PRO (fie ala de 6 ore, fie ala Unlimited), eu doar iti dau un sfat. Tu esti singurul care comanda pe banii tai (daca nu ai prietena :))).

Partea naspa este ca, daca echipa Soundcloud iti inchide contul, pierzi tot: productii/sesiuni, urmaritori + niste bani (in cazul conturilor PRO).

Daca e gratuit, nu inseamna ca e si inutil. Daca iti inchid un cont azi, maine iti deschizi altul. Esti constient ca pierzi, sau te reorientezi catre alte platforme asemanatoare (Hearthis.at si/sau Mixcloud.com).

N-o sa-ti mai poti deschide un alt cont cu acelasi nume, dar daca iti pui mintea la contributie, gasesti asemenari. Daca vechiul cont avea numele “petrica”, noul cont poate purta numele de “petricamusic”, sau “djpetrica”. Sau “djpetrik”. :))

Spor!

Te poate interesa si:

Cand muzica se creeaza cu sufletul, sound-ul bun apare

Cand muzica se creeaza cu sufletul, sound-ul bun apare (partea a doua)

Cine vrea sa ucida “calitatea”? The loudness war!

Proba castilor ieftine

De ce apare distorsia in “Master Bus”? Cum o evitam?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.