Ce este un egalizator Shelving? Dar unul Semi-Parametric?

By | September 9, 2012

Exista diferite tipuri de egalizatoare, cum spuneam si aici, iar acum dezvoltand subiectul putin, pe langa egalizatoarele parametrice si cele grafice, le mai avem si pe cele shelving si cele semiparametrice.

Egalizatorul Shelving – Acest tip de egalizator este unul dintre cel mai simplu si economic. Se poate gasi implementat in orice combina comuna si veche. Acest egalizator ne permite sa controlam joasele si inaltele, atat. Egalizatorul Shelving, in general poate creste sau micsora intensitatea sunetului cu 15dB pe o latime de banda de 100Hz sau 10KHz.

*Acesta nu are un loc in lumea sound-ului profi.

Egalizatorul Semi-Parametric – Acest tip de egalizator permite selectionarea frecventei pe care vrem s-o egalizam, in asa fel incat o putem creste sau micsora. Se diferentiaza de egalizatoarele parametrice prin faptul ca nu se poate schimba latimea de banda alocata, si da, sunt mai economice.

 

Egalizarea se poate folosi pe post de filtru pentru a elimina sau atenua frecvente ce deranjeaza, zgomote sau interferente ce se pot combina cu sunetul.

Detalii despre egalizatorul parametric si cel grafic, aici gasiti.

6 thoughts on “Ce este un egalizator Shelving? Dar unul Semi-Parametric?

  1. Pingback: Cum folosim corect un egalizator? Din ce este compus?

  2. cristi

    necesar, si de folos, ink tinand cont k exista foarte putine tutoriale cu explicatii despre ce este cu exactitudine un egalizator, si tipurile existente…mie personal mi.a fost de folos, dar as sa intreb dak exista vreunul care sa modifice calitatea sunetului de windows in general?

    Reply
  3. Pingback: Proba castilor ieftine

  4. Pingback: Egalizator pentru mix/master - BASIQ

  5. Pingback: Probeaza si descarca gratuit plugin-urile de la Blue Cat (EQ, Gain, Flanger, FreqAnalyst...)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.