Castile din studio + 3 modele

By | August 31, 2012

In orice studio, indiferent de dimensiunile sau de investitiile facute acestuia, intotdeauna va exista un lucru: castile. De ce sa tinem cont atunci cand vrem sa le achizitionam?

Daca vorbim de un home studio “sarac”, atunci decizia se va baza pe buget. De ce? Am observat ca elementul care are o viata mai scurta decat restul echipamentelor dintr-un studio sunt castile.

Ce le omoara/termina?

Volumul excesiv, cablul ala smecher care intotdeauna ajunge la un moment dat sa intrerupa o casca sau ambele… si multe altele.

Niste casti ulta-mega-tari ar putea incepe de la 100 de euro. Cumparand casti ieftine te va face sa-ti vezi banii in cosul de gunoi dupa cateva luni (putine). Si acuma, depinde cum gandesti, ca poti gandi: “Pai la cat de ieftine sunt, imi mai permit inca 10 perechi”. Ce sa zic, fiecare cu a lui conceptie.

Oricum, cine vrea sa faca treaba calumea si nu chinezarii, se orienteaza spre niste casti de calitate pentru a putea lua deciziile corecte.

Care sunt modelele de casti care merita atentie din punctul meu de vedere?

1.AKG (K240S) – clic pe poza pentru detalii

Pret aproximativ: 500 de lei

 

2.Beyerdynamic DT 770 Pro – clic pe poza pentru detalii

Pret aproximativ: 500 de lei

 

3.Sony (MDR 7506) – clic pe poza pentru detalii

 

Pret aproximativ: 500 de lei

4.Si desigur, castile Sennheiser, cele pe care le (-am folosit) folosesc eu (200 de lei m-au costat acum 3 – 4 ani). Din pacate, cablul a fost facut praf de cineva si acum doar o casca mi se mai aude. In fine, asta sa-mi fie invatatura de minte!

De preferat ar fi sa le probati inainte. Trebuie sa te simti comod cu ele, tinand cont ca iti poti petrece ore bune cu ele pe urechi. Mult succes tuturor!