Cand muzica se creeaza cu sufletul, sound-ul bun apare

By | December 19, 2012

Muzica… indiferent ca produci sau esti MC, ea se bazeaza pe: disciplina, compromis si constanta. Ia-ti o foaie si noteaza-ti: sunt autocritic, dar realist. Apoi da-ti o nota de la 1 la 10.

Acum sa trecem la partea de corazon :).

 

 

Pe ce se bazeaza un sound bun?

1.Pe o executie sufleteasca buna

Poate ca ai ajuns la punctul in care stii notele muzicale la perfectie, iar viteza ta de producator (sau cea de MC atunci cand esti pe beat) te uimeste si pe tine, dar vezi ca muzica nu se bazeaza doar pe sunete si “mut”, se bazeaza si pe intentie si interpretare. Fara ultimele doua, nu exista muzica, doar sunete si… “mutu`” de mai sus. Asigura-te ca ti-ai pus sufletul in piesa.

Era un vers:

“Mi-am pus sufletul pe album si acum ti-l vand”.

 

Ma rog, ceva de genu :).

 

2.Pe un instrument

Incearca sa obtii ce-i mai bun dintr-unul. Daca ai un instrument mai vechiut, aia nu inseamna ca n-are rost sa te apuci de muzica, dimpotriva, cred ca esti mult mai motivat sa reusesti in ceea ce-ti propui.

 

3.Pe un microfon adecvat

Fiecare instrument are particularitatile sale, da? Da. Inregistrarile vocale cer efort si dedicare din partea ta. Vezi aici niste microfoane. Poate ca nu detii cel mai smecher microfon, dar iti recomand sa probezi cat mai multe daca ai sansa, astfel vei stii care ti se potriveste/suna cel mai bine (din punctul “urechilor tale de vedere”).

 

 

3.1.Pe o buna plasare a microfonului

La fel ca si la monitoarele audio, un microfon cere sa-i fie gasit “sweet spot-ul”, adica punctul acela concis: inaltime, inclinare si orientare fata de microfon pentru a obtine o inregistrare cat mai buna.

Tehnica aceasta este poate una dintre elementele cel mai subtile ale artei sonore, aceasta cerand timp pentru a obtine un rezultat interesant. Probeaza diferite pozitii fata de microfon, cere timp, intr-adevar, dar crede-ma ca va merita.

 

Sunt ferm convins ca cei ce creeaza din suflet, intr-un final vor reusi. Succes tuturor, ne auzim cu partea a doua, promit!

3 thoughts on “Cand muzica se creeaza cu sufletul, sound-ul bun apare

  1. Pingback: Cand muzica se creeaza cu sufletul, sound-ul bun apare (partea a doua)

  2. Pingback: Cine vrea sa ucida "calitatea"? The loudness war!

  3. Pingback: Despre conturile Soundcloud PRO (sau cum sa arunci cu banii)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.