Calatoriile iti imbunatatesc muzica (nu doar plugin-urile)

By | January 13, 2015

Ai sa ramai surprins, dar nu doar plugin-urile iti imbunatatesc muzica, ci si calatoriile.

Asadar, de ce ajuta calatoriile?

1.Iesi din zona ta de confort
In momentul in care calatoresti, traiesti noi experiente, si multe, literalmente, te obliga sa iesi din lumea ta, din zona ta de confort.

Te poate interesa si:

In momentul mixarii, folosesti intotdeauna aceiasi pasi? Aceleasi efecte? De ce?

Nu e neaparat necesar sa calatoresti ca sa iesi din “lumea ta”, pentru ca orice lucru pe care-l faci (dar nu e unul pe care il faci zilnic) te ajuta sa parasesti acea zona, dar intr-o calatorie faci lucruri pe care, atunci cand te afli in “lumea ta”, nu le faci.

La cat de mult am folosit “lumea ta”, o sa fiu primul in Google la cautarea asta.

calatoriile imbunatatesc muzica

2.Vorbesti alte limbi (sau cel putin incerci)
Este un exercitiu mental foarte smecher deoarece rupi “barierele lingvistice” si iti imbunatatesti capacitatile comunicative. Ok… dar ce legatura are cu muzica? Pai muzica este si ea o limba prin care comunicam,  atunci cand ne dam duhul in fata microfonului, nu?

Crede-ma ca te poti intelege cu cineva, chiar daca tu nu vorbesti limba lui, iar el nu o vorbeste pe a ta (si nu ma refer ca intr-un final ajungeti sa vorbiti in engleza… nu).

3.Ai timp sa gandesti
De obicei, o calatorie (in adevaratul sens al cuvantului) are rolul de-a te deconecta de la orice si de-a te face sa te gandesti la… nimic.

la ce ajuta calatoriile
Ne relaxam, si fara sa vrem ajungem sa reflectam asupra vietii noastre si asupra tuturor deciziilor luate pana in acel moment. Ajungem si sa aflam mai usor lucrurile ce ne plac si cele pe care vrem sa le schimbam.

4.Cresti, cresti ca producator si ca MC
Lumea asta e plina de muzica, de muzica diferita (multumesc lu` Dumnezeu), iar atunci cand calatoresti, pur si simplu te transformi intr-un burete care absoarbe tot ce aude. Acest lucru iti permite doua lucruri, si anume: sa lasi departe gusturile tale (muzicale) si sa ajungi sa apreciezi genuri muzicale pe care, tu, de obicei, nu le-ai asculta in camera ta nici mort.

Plus ca, daca esti producator (chiar si MC), atunci cand esti inconjurat de muzica, ajungi sa legi (in minte) inevitabil, idei si linii melodice.

5.(re)Castigi incredere
Cu totii am dat cu piciorul unor oportunitati din cauza timiditatii, fricii, respingerii, si astfel s-au pierdut, s-au dus. Atunci cand calatoresti esti oarecum obligat sa infrunti frica, timiditatea si restul (doar n-o sa stai inchis in camera de hotel).

6.Parca devii mai prietenos, mai indulgent
Atunci cand stai in camera de hotel si scrii niste versuri sau arunci niste snare-uri pentru noul tau proiect (calatorim, calatorim, dar nu lasam muzica, nu?), parca nu te deranjeaza vecinul care asculta la un volum ridicat muzica. In schimb, daca ai fi acasa, ai fi frustrat si ai chema politia (in cel mai fericit caz; cazul nefericit ar fi sa mergi sa-i rupi capul).

7.Te intorci acasa, dar nu mai esti cum ai fost
O calatorie te obliga, asa cum am spus si mai sus, sa socializezi cu indivizi cu care nu ai socializa de obicei. Ai ajunge sa cunosti noi culturi, sa vezi cum traiesc altii, sa vrei sa probezi, iar intr-un final ai realiza ca lumea asta (lumea lor) e diferita de a ta, si nu iti displace, dimpotriva, e ceva nou si placut.

Tu cum te-ai simtit in ultima ta calatorie? Ce te inspira cel mai mult?

One thought on “Calatoriile iti imbunatatesc muzica (nu doar plugin-urile)

  1. Pingback: Despre conturile Soundcloud PRO (sau cum sa arunci cu banii)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.